Restaurantımıza Dünya Ödülü
Bu yılın Dünya Marchio Ospitalita
İtaliana sertifikası Caddebostan’da bulunan Ristorante İl Padrino’nun 
İtalya yemeklerini geliştirmek ve İtalyan yemek kültürünü
değerlendirmek, İtalya konukseverliği standartlarına saygıyı garantileyen, dış
ülklerdeki İtalyan restaurantların görünümünü değerlendirmek, Dış ülkelerde
bulunan İtalyan restaurantları ve İtalyan konukseverliği markası için Promosyon
olanakları ve etkinlikleri yaratmak gibi amaçları olan İtalya devletinin her
yıl yurt dışında faaliyet gösteren normlara uymak koşuluyla verdiği Marchio
Ospitalita İtaliana sertifikası bu sene Türkiye’ye geldi.
İtalya Büyükelçisi Gıanpaolo SCARANTE ile İtalya Ticaret Odası Genel
Sekreteri Fatih Ayçin İtalyan restaurantı İl Padrino’nun sahibi Erkan
Öztamur’a ödülü takdim ettiler.
UNIONCAMERE (Odalarbirliği) tarafından FIPE iş birliği ISNART desteği
Ticaret Odası tarafından düzenlenen İtalya Sertifika komitesi tarafından
değerlendirme adayların kabuluyle başlayan organizasyon uzun bir süreç almaktadır.
Dünyanın en başarılı restaurant ünvanını ve normları yerine getiren ilk defa Türk Restaurantı Kadıköy yakası Caddebostan da 24 yıldır faaliyet gösteren Ristorante İl Padrino ödülün sahibi oldu.
19 Mart 2014 Çarşamba günü özel bir yemekte takdim edilen ödül törenine İtalya Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, İtalya İstanbul Konsoslosu Gianluca Alberini İtalya Ticaret odası Başkanı Giuseppe Alberto Moggi. İtalya Ticaret Odası Genel Sekreteri Fatih Ayçin Ticaret odasıi. Ankara İtalya Büyük Elçilik ve İstanbul İtalya konsolosluk mensupları iş adamları katıldılar.
İtalya Büyükelçisi Gıanpaolo Scarante ‘’ Biz bu ödülü hak edene
veriyoruz. Sinyor Öztamur, Ödülü hak eden Türkiyedeki İlk İtalyan Restaurantı
sahibidir. Bu ödülü almanın kriterleri İtalya da yetişmiş, yada eğitim görmüş
ahçı ve personellerinin olması. İtalyan peynirleri ve makarnaları ile Olmazsa
olmazlarından İtalyan şarapları bulundurması ve İtalyan lezzetlerini
yansıtmasıdır ‘’ dedi.
İtalyan restaurantı İl Padrino’nun sahibi Erkan Öztamur’la yaptığımız
özel kısa söyleşide Öztamur “Uzun yıllar yurt dışında kaldım tüm tatların
içinde beni cezbeden İtalya mutfağı oldu. 24 yıldır bu müessese hizmet veriyor.
Kadromuz hep aynı. Babamda aşcı idi ve Aile fotograf köşesindeki resimlerini
gösteriyor. Baş aşcı Ali Akardere ile yurt dışında uzun yıllar kalmışlar.
Başaşcının kardeşi A.Kadir Akardere abisinin yeteneklerini sıralıyor. Başaşcı
Akardere’nin İtalya Ticaret odası Başkanı Giuseppe Alberto Moggi’ye birkaç
dakika içinde hazırladığı alevli spesialiteyi hemen görüntülüyoruz.
Normlar gereği bulundurulan İtalya özel peynir İtalya marka Şarapların
ve yemeklerin uygun fiyatları dikkatimizi çekiyor.
yilmazparlar@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder