16 Mart 2013 Cumartesi

YAŞAR ÇALLI SERGİSİ-HABER YILMAZ PARLAR

YAŞAR ÇALLI TEPE ART GALLERY’DE
Mustafa Kemal Atatürk'ün çalışma yeri olarak Kaşık Adasını veren, resimlerinde zamanımızın çağdaş üslubunu gördüğümüz dünyaca ünlü ressamımız İbrahim Çallı’nın torunu, Yaşar Çallı, Tepe Art Gallery’de sanat severlerle buluştu.


Sanat dünyamızın ünlü koleksiyonerleri, ünlü sanatcılar, sanatseverler, yoğun ilgi göstererek, Ankara’dan gelen milli sanat elçimiz, TBMM ressamı ve sanat danışmanı Yaşar Çallı’nın sergisinin açılışında icabet ettiler.

Cumhuriyet döneminde ilk kez saray ressamı olarak atanan Yaşar Çallı Kendisi gibi resim yapan pek çok sanat dalında hüner ve yetenekleriyle dostlarını hayran bırakan eşi Çiğdem Çallı ile tüm davetlilerle ayrı ayrı ilgilenerek tarihe geçecek fotograf karelerinde görüntülendiler.

Tepe Art Gallery sahibi Fevzi Tepe aynı nezaket ve incelikle sanatseverleri içtenlikle ağırladı.

Ziyaretciler arasında ünlülerin erkek berberi Teşvikiye Tepe Art Gallery yanında salonu bulunan ve Yaşar Çallı’nın özellikle Ankara’dan İstanbul’a traş olmak için geldiği berberi Sadettin Çelikoğlu sanatcıyı bu güzel gününde işine ara vererek yalnız bırakmadı.

Dedesi İbrahim Çallı'nın meşhur ses getiren 'Kayalıklarda Yıkanan Çıplaklar' adlı eserden ilham alırcasına, cesur bir bakış ve estetik açısıyla Ankara’ da ki bir hamamda yıkanma keyfi süren güzeller resmi dedesinin bayrak aldığını gösteriyordu. Tüm resimlerde Çallı dehasını görebiliyorsunuz. 27 Mart 2013 tarihine kadar sürecek

İstanbul Güzel Sanatlar Akademisinde Halil Dikmen ve Zeki Faik İzer Atölyesinde resim eğitimi gören 19 Aralık 1941 yılında Denizli’de doğan Yaşar Çallı, Dolmabahçe Sarayına saray ressamı olarak atandı ve TBMM’nde Sanat Danışmanlığı yaptı. Çin’de, Çin Devlet Başkanının Portresiyle beraber yaptığı resimler, New York’ta sergilendi. Ülkemizi ziyaret eden tüm devlet başkanlarının portrelerinide yapan Yaşar Çallı, Yurtiçi ve Yurtdışı pek çok kişisel sergi açtı.

yılmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder